AIW Blog

Onze Blogpagina waarin onze leden vertellen wie ze zijn, wat ze motiveert en wat ze zoal bezig houdt!
11 minutes reading time (2120 words)

Tips bruidsfotografie voor een waardevolle herinnering aan jullie trouwdag

trouwreportage-th-005

 Tips bruidsfotografie

Ben jij ten huwelijk gevraagd? Er zijn altijd een aantal momenten in het jaar dat er extra veel huwelijksaanzoeken plaats vinden. En de zomervakantie is daar zeker één van. Misschien ben jij wel één van de gelukkigen die sinds kort verloofd is, in dat geval... Gefeliciteerd! Dan begint er een leuke en spannende tijd. En komt er veel op je af tijdens het regelen van die droombruiloft. Het plannen van de datum, het vinden van die super mooie locatie, welk budget er beschikbaar is en bepalen welke leveranciers jullie dag onvergetelijk gaan maken! In deze blog geven we wat tips en ideeën voor wat betreft de bruidsfotografie. Zodat jullie trouwdag wordt vastgelegd zoals deze echt is, als waardevolle herinnering voor later.

Stijl bruidsfotografie

De zoektocht naar een goede trouwfotograaf kan lastig zijn. Hoe vindt je juist die fotograaf die goed bij jullie past, met jullie meedenkt, tips geeft en ook nog eens de fotoreportage levert waar jullie met veel plezier naar terug kijken. Er zijn een aantal dingen waar je op kan letten om de zoektocht gemakkelijker te maken. Eén van de belangrijkste dingen is natuurlijk de stijl fotografie die jullie aanspreekt. Daarin is er veel keuze. Van traditioneel tot journalistiek, en alles daar tussenin. Hebben jullie een fotograaf gevonden die jullie aanspreekt? Plan dan een kennismakingsgesprek in. De meeste fotografen bieden dit geheel vrijblijvend aan en het is een goede manier om kennis te maken met de fotograaf, alle vragen die jullie hebben te stellen en om voorbeeldalbums te bekijken. Zo krijgen jullie een goed beeld van de stijl van de foto's die hij of zij maakt én van de vormgeving van het trouwalbum.

Tip: Bekijk niet alleen een online portfolio van de fotograaf die jullie aanspreekt, maar maak een afspraak en bekijk ook voorbeeldalbums waarin een complete trouwdag staat. Zo zie je niet alleen de zorgvuldig door de fotograaf uitgekozen beelden van bijvoorbeeld de fotoshoot op de trouwdag, maar ook hoe hij of zij de ceremonie, voorbereidingen en andere onderdelen van de dag vastlegt. En hoe een complete reportage eruit zou kunnen zien. 

2 bruidsfotografen

Je ziet steeds vaker dat er niet één maar twee bruidsfotografen bij een bruiloft aanwezig zijn. En dat heeft wat voordelen! Zo is het mogelijk dat de voorbereidingen bij zowel bruid als bruidegom (of bruid en bruid/bruidegom en bruidegom) tegelijkertijd vastgelegd worden. Dat scheelt tijd en geeft rust om deze momenten volledig vast te leggen. Daarnaast zijn er veel momenten op de dag waar een 'second shooter' –zoals de tweede fotograaf vaak wordt genoemd – voor een complete registratie van de trouwdag zorgt. Denk daarbij aan 'de ontmoeting' waarbij van allebei de reactie vastgelegd wordt bij het zien van de aanstaande in de trouwkleding, maar ook tijdens de ceremonie waar één fotograaf zich meer op het bruidspaar kan richtten en de andere fotograaf meer op de gasten. Of is het mogelijk om op een bepaald moment op de dag op te splitsen, of om alvast een aantal foto's te bewerken voor een preview op de avond terwijl de andere fotograaf gewoon door kan fotograferen. Daarnaast zorgt een second shooter voor een extra compleet verslag van de trouwdag door andere standpunten, momenten en details te fotograferen. Wie wil dat nou niet?

Kinderen op de bruiloft

Hebben jullie zelf kinderen of komen er kinderen van jullie familie en/of vrienden mee naar jullie trouwdag? Geef ze dan een leuke taak (wanneer ze oud genoeg zijn), zoals bijvoorbeeld het brengen van de ringen tijdens de ceremonie. Hebben jullie zelf één of meerdere kinderen? Denk dan ook eens aan een eigen trouwakte (eventueel met vingerverf voor een hand afdrukje voor de kleinsten) tijdens de ceremonie. En neem de kinderen ook gerust mee tijdens de fotoshoot. Het is zo leuk om foto's te hebben van het hele gezin. Het is dan fijn wanneer er iemand mee is tijdens de fotoshoot die het kind/de kinderen goed kent. En nog een voordeel van die tweede fotograaf... Hij of zij kan een (klein) gedeelte van de fotoshoot een fotoreportage maken van jullie als bruidspaar terwijl de andere fotograaf van jullie kind(eren) een mooie fotoserie maakt. Zo krijgen jullie naast geweldige foto's van jullie als compleet gezin ook mooie foto's van jullie als bruidspaar samen en van jullie kind(eren).

Tip: Zorg ervoor dat er op de trouwdag ook iets leuks te doen is voor (kleine) kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een kleurplaat, knuffeltje, speciale kindertafel met leuke dingetjes erop. En zo is er natuurlijk nog veel meer te bedenken!

Styling

Jullie bruiloft echt persoonlijk maken door ook de trouwlocatie(s) aan te kleden in jullie stijl. Dit kan bijvoorbeeld met bepaalde kleuren, bloemen of decoraties. Door gedurende de trouwdag steeds dezelfde stijl en bijvoorbeeld kleuren terug te laten komen ontstaat er echt een mooi geheel. Met een aantal kleine decoraties kan al een hele eigen sfeer neergezet worden. Of wat te denken van een complete thema bruiloft? Sommige bruidsparen kiezen er liever voor om een DIY (Do It Yourself) bruiloft te organiseren en de mooiste decoraties zelf te maken. Maar het inhuren van een professionele stylist(e) voor de styling is ook zeker aan te raden. Extra voordeel, styling zorgt voor de sfeer van de bruiloft en ziet er straks op jullie trouwfoto's in totaal en details ook nog eens geweldig uit!

Trouwfotografie

Na de locatie is de bruidsfotograaf iets dat veel bruidsparen daarna regelen. Veel bruidsfotografen zijn snel vol geboekt in het hoogseizoen, vooral op de vrijdagen en zaterdagen. Wanneer jullie datum vast staat en de locatie is geregeld kunnen jullie dus op zoek gaan naar de bruidsfotograaf die helemaal bij jullie past! Er is veel keuze, dus het is goed om te bedenken welke stijl fotografie jullie aanspreekt, wat jullie mooi vinden en wat jullie allemaal vastgelegd willen hebben. Het zijn de foto's die jullie na de trouwdag nog hebben om terug te kijken op jullie mooiste dag! Dan willen jullie wel dat alle belangrijke momenten en details mooi vastgelegd worden.

Tip: Bespreek vooraf met jullie bruidsfotograaf welke momenten jullie echt vastgelegd willen hebben. Natuurlijk weet een goede bruidsfotograaf door zijn of haar ervaring de juiste momenten en emoties vast te leggen, maar hebben jullie bijzondere details, een cadeautje voor elkaar geregeld op een bepaald moment van de dag, of zijn er andere dingen of speciale gasten die voor jullie heel veel betekenen? Geeft dit dan aan, jullie fotograaf kan hier dan extra op letten.

Trouwfotografie alleen overdag of de hele dag?

Ook kunnen jullie nadenken over hoe lang de fotograaf aanwezig zal zijn op jullie trouwdag. Willen jullie de voorbereidingen vastgelegd hebben of begint jullie bruidsfotograaf met het vastleggen van 'de ontmoeting'? Wanneer willen jullie de fotoshoot? Steeds vaker kiezen bruidsparen om de fotoshoot aan het begin van de dag te plannen voor de ceremonie. Er zijn mensen die dit afraden omdat de jurk vies zou kunnen worden, maar door met een wit plaid of bijvoorbeeld doorzichtig plastic te werken, de jurk op te tillen tijdens het lopen en iemand mee te nemen tijdens de fotoshoot om te helpen, en logisch nadenken, valt dit in de praktijk enorm mee! Een voordeel van de fotoshoot in de ochtend plannen is dat je gasten niet na de ceremonie een paar uur bezig gehouden hoeven worden terwijl jullie foto's aan het maken zijn. En jullie die tijd gewoon samen met jullie daggasten kunnen doorbrengen! Jullie bruidsfotograaf denkt graag met jullie mee over het beste moment op de dag voor het maken van de fotoshoot. Hij of zij weet bijvoorbeeld wanneer het licht het mooiste is. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een fotoreportage in de avond tijdens het 'gouden uurtje'.

Vaak kiezen bruidsparen ervoor om hun dag vanaf de voorbereidingen tot het diner (meestal 8 of 9 uur fotografie), of vanaf de voorbereidingen t/m de openingsdans op het feest (meestal 12 tot 14 uur) vast te laten leggen. Hierbij is het belangrijkste wat jullie zelf professioneel vastgelegd willen hebben en welke momenten van de dag jullie zeker terug willen zien in jullie trouwalbum. Het feest kan een mooie afsluiting zijn in jullie trouwalbum en geeft ook foto's van de sfeer 's avonds en die geweldige band of dj die jullie hebben ingehuurd. Of die leuke speech van familie of vrienden en jullie reactie daarop. Het is afhankelijk van jullie wensen of jullie de fotograaf alleen overdag of ook (een deel van) de avond willen inhuren.

Tip: Bespreek tijdens het kennismakingsgesprek met jullie fotograaf al jullie wensen en vraag naar zijn of haar werkwijze, ervaring, wat er bij de prijs inbegrepen zit, hoe jullie de foto's ontvangen en wat de leveringstermijn is. Hebben jullie twee fotografen op het oog? Vraag dan hoe lang zij al samenwerken. Fotografen die al jaren samenwerken zullen elkaar goed kennen en zijn helemaal op elkaar ingespeeld. Vraag jullie bruidsfotograaf ook naar de apparatuur die hij of zij heeft. De apparatuur maakt natuurlijk niet de foto's (!) en het is de fotograaf die met zijn of haar vakkennis, ervaring, visie en creativiteit de foto's maakt, maar het is wel fijn om te weten of jullie fotograaf apparatuur heeft waarmee hij of zij in alle lichtomstandigheden de mooiste foto's kan maken en of hij of zij back-up apparatuur heeft.

Trouwalbum

Meestal kiest een bruidspaar ervoor om ook het trouwalbum door de bruidsfotograaf te laten verzorgen. En ook hierin is er veel keuze. Veel fotografen bieden op maat gemaakte trouwalbums aan. Waar jullie als bruidspaar de kleur van de kaft, het formaat, het materiaal van de kaft, het type voorkant en de papiersoort kunnen kiezen. Met talloze opties in plaatsing van foto's, het graveren van namen en bijzondere materialen zoals hout en aluminium op de kaft als mogelijkheden. Zo is ieder album uniek en hebben jullie als bruidspaar een album dat ook echt bij jullie past. 

Jullie Trouwfotografie: Essenza Fotografie

Wij zijn Ester en Miranda van Essenza Fotografie, twee enthousiaste en professionele fotografes die geen genoeg kunnen krijgen van het vastleggen van liefde en geluk! Onze stijl kan omschreven worden als frisse, romantische en moderne reportagestijl trouwfotografie met oog voor details. We leggen jullie dag graag vast zoals deze is. Natuurlijk geven we tijdens de fotoshoot aanwijzingen voor zover dat nodig is, maar de rest van de dag leggen we graag zo onopvallend mogelijk vast. Jullie genieten van elkaar, van jullie dag en van jullie gasten zonder op ons te letten. Zo maken wij dan de mooiste bruidsreportage van jullie trouwdag! Dit doen we altijd met 2 fotografes vanuit 2 unieke standpunten.

We denken graag met jullie mee over de dagplanning en hebben tijdens onze jaren als bruidsfotografes veel tips en inspiratie opgedaan om jullie te adviseren met betrekking tot de bruidsfotografie. In deze blog hebben we een aantal veel gevraagde tips besproken. Maar we luisteren graag naar jullie plannen en delen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek graag onze kennis! 

Wat nemen we mee naar jullie bruiloft?

Onze ervaring, kennis, creativiteit, professionele apparatuur en heel veel passie om jullie trouwdag met alle bijzondere momenten, emoties, liefde en geluk op zijn mooist vast te leggen! Spreekt dit jullie aan? Mail dan snel om te kijken of we op jullie trouwdatum nog beschikbaar zijn. Wanneer dat zo is maken we graag een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om al jullie wensen en de mogelijkheden te bespreken. En wie weet leggen dan jullie mooiste dag vast!

www.jullie-trouwfotografie.nl

Nog een aantal tips!

Vraag jullie gasten om tijdens de ceremonie geen foto's te maken. Jullie huren niet voor niets een bruidsfotograaf in! Het is zo zonde wanneer jullie gasten met een camera, telefoon of tablet voor hun gezicht op jullie trouwfoto's staan. Vooral bij momenten zoals het ja-woord en de eerste zoen als getrouwd stel is het voor gasten nog wel eens verleidelijk hun telefoon snel te pakken. Dus geef het vooraf duidelijk aan (via de ceremoniemeester) wanneer jullie dit niet willen.

We wonen in Nederland, dus dan weet je eigenlijk nooit wat het weer precies gaat doen! Bereid je daarom voor en regel - naast die geweldige buiten locatie om de foto's te maken - ook een binnen locatie. Daarnaast is het aan te raden om bijvoorbeeld paraplu's en extra schoenen mee te nemen naar de fotoshoot. In de zomer zijn ook een flesje drinken en wat te eten geen overbodige luxe.

Zitten er tijdens de ceremonie gasten (schuin) achter jullie? Bedenk dan dat deze gasten waarschijnlijk op veel van jullie trouwfoto's te zien zullen zijn. Houdt hier rekening mee met de plaatsing.

En tot slot: Ga veel inspiratie opdoen en kennis maken met de leukste leveranciers op een bruidsbeurs, zoek inspiratie via internet en lees bruidsmagazines. Tegenwoordig kan alles, dus maak jullie bruiloft echt persoonlijk! En het beste advies dat we kunnen geven… Geniet van deze leuke tijd samen met je aanstaande man/vrouw!

Copyright op alle foto's: © Essenza Fotografie. Foto's mogen niet opgeslagen, gekopieerd of anders gebruikt worden zonder toestemming van Essenza Fotografie.

Wishes and Weddings in de lift!
A party without a cake is just a meeting...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 15 december 2019
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.
© 2019 Alles in Weddingland | KvK 63942712