AIW Blog

Onze Blogpagina waarin onze leden vertellen wie ze zijn, wat ze motiveert en wat ze zoal bezig houdt!
3 minutes reading time (645 words)

Feest met Zorg

Naomi-met-ria-met-glas-zankyou

Wie ben je en wat doe je als Wedding Professional?

Mijn naam is Wilma Klaassen en mijn bedrijf heet Feest met Zorg. De website: www.feestmetzorg.nl
Ik kom uit de (ouderen)zorg en ik ben maatschappelijk werker. Jaren gewerkt met mensen met dementie. En zoals de foto's aangeven heb ik een dochter die afhankelijk is van zorg en begeleiding. Mijn eigen huwelijk was de kiem voor Feest met Zorg.
Ik wil namelijk dat alle genodigden op het feest aanwezig kunnen zijn. Ongeacht leeftijd of beperking. Met een realistisch oog. 
Ik hou van samenwerken en afstemmen. Van contact. De voorbereiding moet goed zijn. Ik maak daarom kennis met deze speciale gast. Zo vaak als nodig, om vertrouwen op te bouwen en iemand in zijn situatie te leren kennen. Ze gewoon als kan. En ik maak kennis met familie of mantelzorger, en de ceremoniemeester. En als het nodig is ook met de thuiszorg. Ik heb aandacht en oog voor deze speciale gast maar ook voor het geheel. Daarnaast begrijp ik maar al te goed dat het best lastig kan zijn om zorg uit handen te geven. Maar ik weet als geen ander dat dit ook rust kan geven. We doen het samen.

Hoe ziet een typische werkdag in het leven van van Wilma van Feest met Zorg er uit?

Ik ben vooral bezig om mij kenbaar te maken in de trouwbranche. Hier bestaat nu een typische dag van mij eruit.
Naast Feest met Zorg, ga ik ook Afscheid nemen met Zorg opstarten. Sinds vier jaar heb ik het bedrijf www.bovenhetmaaiveld.nu in beheer. In dit laatste bedrijf zit geen boterham, ben ik achter. De drie initiatieven samen, dat ben ik. 

Waarom heb je gekozen voor deze niche?

Het is ontstaan door eigen ervaring. In juni 2018 ben ik getrouwd. Mijn dochter woont binnen een dorpsgemeenschap van mensen met een verstandelijke beperking. Mijn vraag en zorg was: Wie komt er met haar mee naar onze trouwdag? Iemand die weet wanneer ze goed gedijt en wanneer het te druk is voor haar. Haar zus was ceremoniemeester en ik wilde mijn aandacht kunnen verdelen over alle gasten. Een begeleider is meegekomen. Maar dit is niet vanzelfsprekend in deze tijd van personeelsschaarste. Ik bedacht me: hier moeten veel meer families mee te maken hebben. Ik kom uit de zorg, ik heb veel privé zorgervaring en ik ben maatschappelijk werker. Dus ik dacht: volgens mij heb ik een goed idee! Hier zit een gat in de sociale markt. Ik heb één opdracht gehad. Ik heb de oma van een bruid begeleidt op een trouwdag. (Zie foto)


Hoe en waar vind jij jouw bruidsparen?

Bruidsparen moeten mij gaan vinden. Ik wil namelijk graag dat alle genodigden aanwezig kunnen zijn. 

Ik ben lid geworden van:

  • Zankyou.nl 
  • Trouwen.nl. 
  • Alles In Weddingland. Ik stel me graag aan jullie voor tijdens een volgende meeting.
  • Ik ga een facebook account aanmaken.
  • Als ik een goed moment zie vertel erover. Ook richting zorginstellingen.

Het heeft zijn aandacht en tijd nodig. 

Wat is een van de leukste momenten uit jouw carrière?

​Mijn mooiste moment? Dit was op de trouwdag van een kleindochter. Het moment dat ik me bewust was dat ik drie generaties van dienst  te zijn, door mee te gaan met oma. (De moeder van de bruid is mantelzorger van oma.) Dit mooie moment had alles te maken met dat Feest met Zorg hiervoor bedoelt is. Het heeft te maken met familieverhoudingen, afhankelijkheid en loyaliteit. 

Wat voor toekomstplannen heb je voor jouw bedrijf?

 Ik wil full time hiermee aan de slag. Dit houd in dat ik twee  a drie opdrachten per week kan aannemen. 

Wat zou je nog graag voor jouw bedrijf willen doen? Denk hierbij aan cursussen, training of een 1 op 1 met een van jouw helden!

 Ik heb voor nu geen idee. 

Wat geef je als tip mee aan jouw collega's in de trouwbranche?

Mooie vraag. Een tip heb ik niet. Maar ik kan wel aanbieden dat ik jou graag van dienst ben als er advies gewenst is over een speciale genodigde. Of als er iets speelt op het gebied van familieverhoudingen, samengestelde gezinnen of loyaliteit. Als er iets opgehelderd of gladgestreken moet worden binnen de familie om gerust het feest in te gaan. 

ArtRosana BloesemdeLux
Wishes and Weddings in de lift!
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 25 januari 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.
© 2019 Alles in Weddingland | KvK 63942712